Nieuws/Sport
1744112
Sport

Matavz: ‘Ik hoop dat PSV het redt’

Tim Matavz

Tim Matavz

Na vier duels aan de kant te hebben gestaan door de schorsing die hij kreeg voor de elleboogstoot versus SC Heerenveen-speler Denzel Dumfries mag Vitesse-spits Tim Matavz zondagmiddag tegen Ajax weer de wei in. De Sloveense spits staat te popelen om weer te gaan spelen.

Tim Matavz

Tim Matavz

"Ik ben blij dat mijn schorsing erop zit. Het is een mooie wedstrijd om je rentree te maken”, aldus Matavz, die niet denkt dat de vier duels absentie ten koste zijn gegaan van zijn vorm. ,,Ik heb al die tijd doorgetraind en ook extra individuele training gedaan, dus ik verwacht klaar te zijn voor de wedstrijd.”

Vitesse-trainer Henk Fraser is blij weer de beschikking te hebben over zijn spits. "In de wedstrijden die Tim heeft gespeeld, heeft hij bewezen behoorlijk belangrijk te zijn voor het team. Dat heeft hij wel afgedwongen, maar hij zal het nu ook weer moeten laten zien. Luc (Castaignos, red.) heeft uitstekende loopacties gehad en zijn waarde gehad, zeker in de wedstrijd tegen Feyenoord. Met name in het druk zetten vind ik Luc actiever dan Matavz, maar Tim is wel een heel slimme speler, die zijn waarde heeft als aanspeelpunt.”

In Amsterdam wist Vitesse te stunten door Ajax met 1-2 te verslaan, in retrospectief de nekkenbreker voor toenmalig Ajax-trainer Marcel Keizer. "Dat was een heel goede wedstrijd van ons. We stonden compact en lieten goede aanvallen zien. Hopelijk kunnen we dat herhalen”, aldus Matavz, die beseft dat Vitesse een rol kan spelen in de titelstrijd tussen koploper PSV en achtervolger Ajax. "Dat is niet onze strijd. Wij richten ons op het bereiken van de play-offs. Al heb ik als oud-speler van PSV natuurlijk wel een voorkeur in de titelstrijd. Ik hoop dat PSV het redt.”