Nieuws/Sport
1744151
Sport

'Bart Ramselaar is bij PSV geweldenaar'

Bart Ramselaar

Bart Ramselaar

FC Utrecht heeft een dramatische staat van dienst tegen PSV in het Philips Stadion. In competitieverband verloren de Utrechters de laatste 21 uitduels met PSV. De enige uitzege van FC Utrecht ooit in een reeks van 47 bezoekjes in Eredivisieverband aan het Philips Stadion dateert van 25 oktober 1980, toen het 2-3 werd door Utrechtse doelpunten van Leo van Veen, Ton de Kruyk en Gerard van der Lem.

Bart Ramselaar

Bart Ramselaar

FC Utrecht-routinier Mark van der Maarel maakte heel wat van die vruchteloze expedities naar Eindhoven mee, maar is desondanks optimistisch gestemd voor het duel van vanavond. ,,We gaan erheen met het gevoel, dat er echt wel kansen zijn om daar iets te halen. We hebben goede resultaten geboekt de laatste tijd. PSV heeft een klapje gehad, maar afgelopen zondag ook weer een grote klap uitgedeeld. Het is dus een wedstrijd tussen twee ploegen met vertrouwen, dus dat wordt interessant.”

Goede voornemens had FC Utrecht vaker als het in de bus stapte naar Eindhoven, maar vaak volgde de desillusie, erkent Van der Maarel. ,,De statistieken spreken niet in ons voordeel. Maar het is extra leuk als je dan zulke statistieken kunt doorbreken. Het is gewoon een feit, dat PSV heel sterk is in het Philips Stadion. Het is niet voor niets dat ze tot aan het puntenverlies tegen SC Heerenveen 22 thuiszeges op rij hadden geboekt. Maar het kan wel. Dat hebben we bewezen twee jaar geleden in de kwartfinale van de KNVB-beker, toen we met 1-3 wonnen.”

In die wedstrijd speelde Bart Ramselaar heel sterk in het shirt van FC Utrecht. De dynamische middenvelder scoorde die avond tweemaal en zou in de daarop volgende transferperiode worden aangetrokken door PSV. Ramselaar heeft recent een prima vorm laten zien en was een van de uitblinkers bij de 1-3 uitzege van PSV tegen Feyenoord. ,,Bart is echt een geweldenaar”, vindt Van der Maarel. ,,Dat is niet altijd even goed uit de verf gekomen bij PSV. Hij begon heel goed, maar heeft daarna een mindere periode gehad. Maar afgelopen zondag zag het er weer heel goed uit. Hij is een heel belangrijke verbindingsspeler binnen dit PSV. Vanuit een dribbel kan hij echt iets creëren en een aanval opzetten. Daar moeten wij ons tegen wapenen.”

Eerder dit seizoen kreeg FC Utrecht in eigen huis met 1-7 op de broek van PSV, waarbij Hirving Lozano en Jürgen Locadia de grote scherprechters waren. Beiden zijn ditmaal niet present. De eerste door een schorsing, de tweede vanwege zijn transfer naar Brighton and Hove Albion. ,,Die wedstrijd ben ik zeker niet vergeten. Dat neem je zeker mee naar deze wedstrijd. Het is wel iets dat je wil goedmaken”, aldus Van der Maarel. ,,Het is toen pijnlijk bloot gelegd dat we naïef waren. Maar als je naar het spelbeeld kijkt van het eerste uur, dan hadden wij grote kansen om te scoren. Dat geldt voor veel meer wedstrijden die we tegen PSV hebben gespeeld. We krijgen altijd kansen en dat geeft vertrouwen, dat we ditmaal een resultaat kunnen pakken.”