Sport/Schaatsen
1744267
Schaatsen

Ter Mors kijkt op van rustige Chinezen

Jorien ter Mors

Jorien ter Mors

Jorien ter Mors stapte zaterdag de ijshal in Chanchung binnen met het idee dat de massaal aanwezige Chinezen er een feestje van zouden maken tijdens de eerste dag van de WK sprint. De olympisch kampioene kwam echter bedrogen uit.

Jorien ter Mors

Jorien ter Mors

“Ik dacht eerst: wat leuk, wat een mensen. Er zaten er echt veel, het zat gewoon vol, maar ze waren niet echt enthousiast. Ik hoorde ze eigenlijk helemaal niet. Het was qua sfeer echt heel anders dan tijdens de Spelen.”

Ter Mors zelf leverde wel een prestatie die de vergelijking met Pyeongchang aankon. De Enschedese won net als in Zuid-Korea de 1000 meter en besloot de openingsdag zodoende als de nummer twee van het algemeen klassement.

Lees ook: - Ter Mors tweede na eerste dag, Leenstra vierde

"Het was een solide dagje. Ik reed gewoon een goede 500 meter en ik denk ook dat de 1000 meter prima was”, stelde ze bescheiden, nadat ze ruim een seconde sneller was geweest dan nummer vier Nao Kodaira.

De Japanse heeft door haar zege op de 500 meter de leiding in handen, vlak voor Ter Mors, die een achterstand van 0.21 heeft. “Ik sta nu op een mooie tweede plek, dichter op Kodaira dan verwacht. Dat biedt perspectief. Hopelijk kan ik morgen nog een klein beetje meer. Ik ben benieuwd. Ik moet zo min mogelijk verliezen op de 500 meter en dan hopelijk weer een mooie duizend doen."