Sport/Wielrennen
1744325203
Wielrennen

Démare voltooit hattrick en wint derde etappe deze Giro

Arnaud Démare sprint naar zijn derde etappezege.

Arnaud Démare sprint naar zijn derde etappezege.

Cuneo - De dertiende rit, een korte etappe van 150 kilometer van Sanremo naar Cuneo, is uitgedraaid op een sprint. Hierin bleek Arnaud Démare wederom de sterkste. Het was alweer zijn derde ritzege deze Giro. Phil Bauhaus werd tweede, Mark Cavendish completeerde het podium.

Arnaud Démare sprint naar zijn derde etappezege.

Arnaud Démare sprint naar zijn derde etappezege.

Met nog één kilometer te gaan werden de vier vluchters, onder wie Julius van den Berg en Pascal Eenkhoorn bijgehaald, waardoor een sprint onoverkomelijk was. De 30-jarige renner van Groupama-FDJ kwam als eerste over de meet. De Spanjaard Juan Pedro López behoudt de roze leiderstrui.

Bekijk hieronder de ontknoping van de dertiende etappe:

Bron: discovery +

„Het was een collectieve prestatie van het team”, zo verklaarde Démare zijn succes. „Aangezien er een zeer sterke kopgroep weg was viel het niet mee weer bij elkaar te komen. Gelukkig lukte het kort voor de finish alsnog aansluiting te krijgen. We kwamen hier om een rit te winnen, dit is alweer nummer 3. Voor onze ploeg is het een droomkoers aan het worden.”

Vroege vlucht

De vluchters wisten dat ze vandaag snel op avontuur moesten, want de korte rit vroeg om een vroege vlucht. Na tien kilometer werd die kopgroep dan ook gevormd. Met Van den Berg en Eenkhoorn waren er twee Nederlanders van de partij. Zij ontsnapten samen met Mirco Maestri, Nicolas Prodhomme en Filippo Tagliani. Laatstgenoemde moest met nog honderd kilometer te gaan lossen.

Ondertussen werd duidelijk dat Romain Bardet de koers moest verlaten wegens ziekte. Een hard gelag voor de Fransman die vierde stond in het algemeen klassement.

Lange tijd leek het erop dat de vluchters stand zouden houden, maar in de laatste twintig kilometers liep hun voorsprong toch te hard terug. In het zicht van de haven werden ze gegrepen.