Sport/Schaatsen
1744424
Schaatsen

Nuis: 'Er kunnen leuke dingen gebeuren'

Kjeld Nuis

Kjeld Nuis

Kjeld Nuis sloot de eerste dag van de WK sprint zaterdag af met een zege op de 1000 meter. Het leverde hem een derde plaats in het algemeen klassement op, achter Havard Lorentzen en Kai Verbij. De tweevoudig winnaar van olympisch goud is er echter heilig van overtuigd dat hij op de slotdag nog kan klimmen.

Kjeld Nuis

Kjeld Nuis

"Op zich ben ik best wel tevreden met mijn 1000 meter. Ik was een kwart tel sneller dan de rest, dus dat is mooi. Ik baal alleen een beetje over het verschil op de 500 meter. Die had er strakker op gekund. Dat had ook niet raar geweest, maar ik was gewoon slordig."

"Ik zat er direct vanaf de start niet echt lekker in. Het lukte me niet om die kont laag te houden en in de breedte te schaatsen, wat het hele jaar juist zo goed gaat. Dan kom je met een opening van 9,9 aan tegen gasten die met 9,6 openen. Ja, dan loop je achter de feiten aan. Dan kun je een goed rondje rijden, maar dan ben je gewoon te laat."

Lees ook: - Verbij en Nuis kansrijk in titelrace - Nuis begint prima in Changchun

Als Nuis zijn opening op orde krijgt op de 500 meter gelooft hij er heilig in dat hij om het goud kan meedoen. Zeker ook omdat zijn winnende 1000 meter nog voor verbetering vatbaar is.

"Die gasten gingen goed kapot op de 1000 meter. Dus dat gat kan ik nog groter maken. Daar gaan we morgen voor zorgen. Ik ga die opening harder doortrekken. En mijn tweede buitenbocht kan ook beter, die was vandaag niet je van het. Mijn 1000 was solide, maar er kan nog een schepje bovenop. Het wordt zaak om een strakke 500 meter te rijden en niet meer terrein te verliezen en dan kunnen er leuke dingen gebeuren."