Sport/Schaatsen
1744465
Schaatsen

'Het zit heel dicht bij elkaar, alles kan nog'

Verbij verbaast zichzelf op WK sprint

Kai Verbij

Kai Verbij

Kai Verbij voelde zich deze week steeds sterker worden, maar durfde niet te zeggen waar dat tijden het WK sprint in Changchun toe zou kunnen leiden. Op de eerste dag bleek dat de titelverdediger voorlopig goed is voor een prima tweede plek. Achter Havard Lorentzen, maar vóór Kjeld Nuis.

Kai Verbij

Kai Verbij

"Ik ben best wel tevreden. Ik reed een oké 500 meter en de 1000 was ook weer wat beter dan vorige week op de Spelen", aldus Verbij, die in Pyeongchang niet om de medailles kon meedoen nadat hij wekenlang last had gehad van een liesblessure.

Lees ook: - Verbij en Nuis kansrijk in titelrace - Verbij met vreemd gevoel in China - Nuis begint prima in Changchun

"Hier en daar had ik nog wel wat sneller willen gaan, maar ik moet een beetje geduldig blijven. Het is een verrassing voor mijzelf dat ik nu kan, op een langzame en zware baan als deze. Ik ben heel blij met huidige positie. Hopelijk kan ik mijn tweede plek verdedigen of nog verbeteren."

Verbij weet wat hem te doen staat. "Ik moet gewoon twee goede races rijden, wie weet wat het dan gaat worden. Het zit heel dicht bij elkaar, alles kan nog. Lorentzen is de afgelopen dagen ziek geweest. Wat dat betreft, rijdt hij heel sterk. Als ik ziek ben, rijd ik niet zo. Maar je weet niet wat het met hem gaat doen. Het was ongetwijfeld een klap voor zijn lichaam."