Nieuws/Sport
1744750
Sport

Eindhovenaren vergroten voorsprong op Ajax tot tien punten

Wondergoal De Jong hoogtepunt van PSV-zege

Luuk de Jong scoort schitterend.

Luuk de Jong scoort schitterend.

PSV kan na de 3-0 zege op FC Utrecht rustig achterover leunen en kijken hoe concurrent Ajax het er zondag vanaf brengt in Arnhem.

Luuk de Jong scoort schitterend.

Luuk de Jong scoort schitterend.

De voorsprong van de ploeg van trainer Phillip Cocu op de eerste achtervolger is (weliswaar met een wedstrijd meer) tien punten. Waar SC Heerenveen traditioneel een lastige kluif is voor de Eindhovenaren, levert een bezoek van FC Utrecht meestal drie punten op.

En daar zag het in de openingsfase niet direct naar uit. Sander van de Streek kreeg namens de bezoekers een levensgrote kans om de score te openen, maar de middenvelder trof Jeroen Zoet op zijn weg. Niet veel later was ook Mark van der Maarel dicht bij een Utrechtse treffer, maar de linksback zag zijn schot via de binnenkant van de paal terug het veld in springen.

PSV gelukkig

PSV kwam niet alleen goed weg, maar ook gelukkig op voorsprong. Een voorzet van Bart Ramselaar vanaf de linkerkant werd via de rug van de ongelukkige Ramon Leeuwin tot doelpunt gepromoveerd. De Utrechtse goalie David Jensen kon slechts toekijken. Dat lot was de Deense keeper even later opnieuw beschoren, maar die treffer was een stuk fraaier.

Santiago Arias gaf vanaf de rechterkant voor op Luuk de Jong, die met een prachtige omhaal de bal in de rechterkruising schoot. Nog voor rust leek PSV te mogen gaan aanleggen voor een derde doelpunt, maar scheidsrechter Kevin Blom draaide zijn beslissing om een strafschop te geven terug. De leidsman legde een duel tussen Van der Maarel en Pereiro in eerste instantie uit als een overtreding, maar kwam na advies van zijn assistent terug op die beslissing. Pereiro werd bestraft voor een schwalbe en kreeg geel.

Bergwijn

Na rust kwam de derde PSV-goal er alsnog, via Steven Bergwijn. De vleugelaanvaller zette de eindstand op het bord, want FC Utrecht slaagde er ondanks dat het bleef zoeken naar een doelpunt niet in om te scoren.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie.