Sport/Voetbal
1745403891
Voetbal

Lasse Schöne houdt conditie op peil bij Ajax

Lasse Schöne

Lasse Schöne

Een oude bekende op het trainingsveld van Ajax. Lasse Schöne gaat meetrainen bij de Amsterdammers om zijn conditie op peil te houden. Van een terugkeer naar Ajax, de club waarvoor Schöne tussen 2012 en 2019 speelde, is voorlopig nog geen sprake.

Lasse Schöne

Lasse Schöne

Schöne traint donderdag al mee met het beloftenelftal van Ajax. Hij sluit vrijdag waarschijnlijk aan bij de oefensessies van het eerste elftal.

Onlangs liet Schöne zijn contract bij Genoa CFC ontbinden. Afgelopen zomer werd de Deen op een zijspoor gezet bij de Italiaanse voetbalclub. Schöne speelde dit seizoen geen enkele wedstrijd. Vorig seizoen was hij wel een vaste waarde bij Genoa. In 32 competitiewedstrijden maakte de middenvelder toen twee doelpunten.

De oud-speler van De Graafschap, NEC en Ajax trainde de afgelopen maanden slechts bij de Italianen. „Lasse is topfit”, zei zijn zaakwaarnemer Revien Kanhai eerder al. De nieuwe trainer Davide Ballardini wilde Schöne wel graag inzetten, maar de Deen besloot op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever.

Schöne in het shirt van

Schöne in het shirt van

Schöne hoopt snel een nieuwe club te vinden en de komende maanden veel aan spelen toe te komen, ook met het oog op het EK dat in de zomer wordt gehouden.