Nieuws/Sport
1746545626
Sport

Verwijlen zet grote stap richting Spelen in Tokio

Sport Kort: Honkballers naar finale

Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen

Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen

Amsterdam - In de rubriek Sport Kort hebben we aandacht voor de overige sportgebeurtenissen. Dagelijks brengen we hier in een korte samenvatting de andere hoogtepunten.

Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen

Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen

  • 22.20 uur: De Nederlandse honkballers hebben bij het World Port Tournament in Rotterdam de finale gehaald. Het team van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen was vrijdag met 8-0 te sterk voor Taiwan. In de finale treft Oranje zondag de winnaar van Japan tegen Taiwan. Die twee landen nemen het zaterdag tegen elkaar op. Taiwan krijgt via die weg dus alsnog de kans op een plek in de eindstrijd.
  • 18:29 uur: Amy Pieters gaat na de tweede etappe van de BeNe Ladies Tour aan de leiding in het algemeen klassement. De Nederlandse wielrenster dankte dat aan bonificatieseconden die ze verdiende in de rit die over ruim 120 kilometer van Essen naar Roosendaal ging. De zege ging naar Christina Siggaard uit Denemarken. Zij bleef de Nederlandse Claudia Koster (tweede) en de Italiaanse Letizia Paternoster (derde) voor.
  • 18:01 uur: Bas Verwijlen is bij de WK schermen in Boedapest als zevende geëindigd. De Nederlander zette daarmee een grote stap op weg naar deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Verwijlen strandde in Hongarije in de kwartfinales tegen thuisspeler Gergely Siclosi. Eerder op vrijdag rekende de Brabander af met de Amerikaan James Kaull, de Tsjech Jakub Jurka en de Hongaar Andras Redli. Verwijlen was op basis van zijn ranking direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. Bij het EK eindigde hij onlangs als achtste.
  • 15.31 uur: Schoonspringster Inge Jansen is bij de WK zwemmen in Zuid-Korea als twaalfde geëindigd in de finale op de 3 meterplank. Jansen kwam tot een score van 268,20 en bezette daarmee na vijf sprongen de laatste plaats in de finale.
  • 12.55 uur: Zeilster Marit Bouwmeester is in het Japanse Saikaiminato goed begonnen aan het WK in de Laser Radial. De olympisch kampioene en drievoudig wereldkampioene eindigde in de eerste race op de vijfde plaats. Doordat de vloot van ruim honderd zeilsters in twee groepen is verdeeld, staat ze in het gecombineerde klassement vooralsnog op de negende plek.
  • 07.55 uur: De Braziliaanse zwemster Ana Marcela Cunha heeft bij de WK in het open water in Zuid-Korea ook de race over 25 kilometer gewonnen. De Zuid-Amerikaanse tikte aan in een tijd van 5.08.03. Ze was ruim 8 seconden sneller dan de Duitse Finnia Wunram, die zilver pakte. Het brons was voor de Française Lara Grangeon (5.08.21).
  • 07.21 uur: Ondanks twee gebroken ribben denkt wielrenner Michael Woods (32) niet aan opgeven in de Tour de France. De Canadese klimmer van Education-First kwam woensdag in de elfde rit naar Toulouse ten val, samen met onder anderen Niki Terpstra, die met een schouderbladbreuk opgaf. Pas een dag later, na afloop van de twaalfde rit in Bagnères-de-Bigorre, liet Woods zich controleren. Scans wezen op twee gebroken ribben. „Maar een operatie is niet nodig, dus ik kan gewoon doorrijden”, zei de Canadees, die donderdag samen met de rest van het peloton over de streep kwam. „Ik zat er op mijn gemak. Alles verliep eigenlijk goed, maar ik was wel wat stijf na de crash van woensdag.”