Sport/Tennis
1747726784
Tennis

Van de Zandschulp en Griekspoor door in Pune, Van Rijthoven sneuvelt

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp heeft in navolging van Tallon Griekspoor de kwartfinales bereikt van het ATP-tennistoernooi van Pune in India. De als tweede geplaatste Nederlander was in de tweede ronde in twee sets te sterk voor de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli: 7-5 6-4. De partij duurde ruim anderhalf uur.

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

Van de Zandschulp moest zich in zowel de eerste als tweede set terugknokken van een achterstand. De 20-jarige Cobolli begon goed en leek bij 5-3 de setwinst voor het grijpen te hebben. Van de Zandschulp won vervolgens vier games op rij.

In de tweede set brak Cobolli de service van de Nederlander opnieuw rap (3-1). Dit keer sloeg de 26-jarige Van de Zandschulp bij 4-2 terug en ook nu stond hij geen game meer af.

In de kwartfinales stuit Van de Zandschulp op de Duitser Maximilian Marterer.

Griekspoor door

Ook Griekspoor gaat ook door. Hij versloeg de Italiaan Marco Cecchinato in twee sets: 6-4 6-4.

Het was de eerste ontmoeting op het hoogste niveau tussen Griekspoor en Cecchinato, die elkaar op de wereldranglijst weinig ontlopen: 95e en 101e.

In de kwartfinales neemt Griekspoor het op tegen de als eerste geplaatste Marin Cilic. De Kroaat had drie sets nodig om zich te ontdoen van de Spanjaard Roberto Carballes Baena: 6-3 3-6 6-1.

Van Rijthoven tijdens een wedstrijd eind 2022.

Van Rijthoven tijdens een wedstrijd eind 2022.

Van Rijthoven

Tim van Rijthoven slaagde er niet de kwartfinales te halen in Pune. De 25-jarige Nederlander verloor in de tweede ronde in twee lange sets van de Rus Aslan Karatsev: 7-6 (7) 7-6 (8).

Van Rijthoven, die het toernooi was begonnen met een zege op de Moldaviër Radu Albot, werd in de tweede set bij 3-2 gebroken. De Brabander sloeg direct terug en opnieuw moest een tiebreak de beslissing brengen. Van Rijthoven nam daarin een voorsprong van 4-1, maar hij wist het niet af te maken. Karatsev, die als achtste is geplaatst in Pune, maakte de partij af op zijn derde wedstrijdpunt.