Sport/Voetbal
174775725
Voetbal

80 (!) scouts op tribune voor Ajax-talenten

Naci Ünüvar

Naci Ünüvar

AMSTERDAM - De teams van Ajax 019 en Lille 019 speelden dinsdagmiddag voorafgaand aan het Champions League-duel van hun grote broers een wedstrijd in de UEFA Youth League. De ogen waren vooral gericht op Naci Ünüvar, waarvoor ongeveer 80 (!) scouts van nationale en internationale clubs op de tribune zaten.

Naci Ünüvar

Naci Ünüvar

Op de Toekomst was de aandacht ook gevestigd op anderen Ajax-talenten als Enric Llansana, Devyne Rensch en Sontje Hansen.

Ajax kwam voor rust in ieder geval uitstekend voor de dag. De spelers van trainer John Heiting kwamen al na vijf minuten op voorsprong via Youri Regeer.

Ajax 019 denderde door met Ünuvar, die onder het toeziend oog van al die scouts zijn goaltje meepikte en in de 17e minuut de 2-0 op het scorebord.

Zo’n tien minuten voor rust zette Hansen Ajax na een fraaie Amsterdamse aanval op 3-0. Met die stand zochten beide teams ook de kleedkamers op.

In de 93e minuut pikte Christian Rasmussen - bij zijn debuut - ook nog een goaltje mee waardoor Heitinga en co de Fransen naar huis stuurden met een 4-0 nederlaag.