Sport/Voetbal
1751786784
Voetbal

Middenvelder oogst veel lof bij Barcelona

’Geef Ajax ook de andere 200 miljoen euro voor Frenkie de Jong’

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong is nog maar net neergestreken in Barcelona, maar in de voorbereiding maakte de ex-middenvelder van Ajax onmiddellijk veel indruk. In de laatste oefenwedstrijd (4-0) tegen Napoli liet hij meerdere malen zijn technische begaafdheid zien.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong

Het absolute hoogstandje van De Jong was de prachtige pass op Ousmane Dembélé, waaruit de vierde goal tot stand kwam. De 22-jarige talentvolle voetballer strooide gedurende negentig minuten - hij was de enige aan Barcelona-zijde die de hele wedstrijd speelde - met bekeken passes en liet verder zien over een uitstekende balbehandeling te beschikken.

Dat alles bleef niet onopgemerkt en op sociale media kwam dan ook een stroom aan complimenten los. Zo werd al beeldend een vergelijk gemaakt tussen wat een ’gewone’ middenvelder ziet en wat De Jong allemaal voor ruimtes op het veld ziet.

Ook wordt De Jong geroemd om zijn bevlogenheid. Zo circuleert op internet een filmpje waarop hij in het vliegtuig met een tablet op schoot al de samenvatting van Barcelona - Napoli aan het bekijken is. Puur om te leren en zichzelf beter te maken, zo luidt de algemene conclusie.

Zijn sublieme pass op Dembélé wordt meerdere malen uitgelicht. Ook wordt een klassieke schijnbeweging van de ex-Ajacied aangehaald.

Tot slot vinden sommige mensen de 75 miljoen (oplopend tot 86 miljoen, red.) die Barcelona aan Ajax betaalde een koopje. Zo wordt gekscherend gezegd dat de Catalanen de overige 200 miljoen euro die ze aan de Amsterdammers zijn verschuldigd ook maar moeten overmaken. Daarmee wordt hij door supporters nu al in dezelfde categorie spelers als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar geplaatst. Het recordbedrag voor een transfer staat met 222 miljoen euro (van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain) nog altijd op naam van de Braziliaanse vedette Neymar.

De Jong werd ongeveer een week geleden bij zijn eerste officiële optreden in Camp Nou ook al uitgeroepen tot beste speler in de gewonnen oefenwedstrijd (2-1) met Arsenal. FC Barcelona opent vrijdag de Spaanse competitie La Liga met een uitduel tegen Athletic Bilbao.