Sport/Voetbal
1752233846
Voetbal

Sparta-revelatie maakt miljoenentransfer

Officieel: Mijnans tekent voor 5,5 jaar bij AZ

Sven Mijnans

Sven Mijnans

AMSTERDAM - Sven Mijnans mag zich officieel speler van AZ noemen. De 22-jarige spelmaker van Sparta vertrekt op de laatste dag van de transferwindow naar Alkmaar, waar hij zijn handtekening heeft gezet onder een contract voor vijfenhalf jaar. AZ maakt 2,5 miljoen euro naar Het Kasteel.

Sven Mijnans

Sven Mijnans

Sparta en AZ hebben de laatste plooien voor de transfer van de revelatie op het middenveld van de Rotterdammers inmiddels gladgestreken. Ook heeft Mijnans de medische keuring inmiddels achter de rug.

Kort na zijn definitieve doorbraak in de Eredivisie krijgt de creatieve middenvelder, 1.90 meter lang, daarmee de kans om de volgende stappen in zijn carrière te zetten. De linkspoot verliet pas op zijn achttiende de amateurs van Spijkenisse.

Hertha BSC

Mijnans kiest bewust voor een binnenlandse stap naar de nummer twee van Nederland. Ook hij heeft de laatste jaren kunnen zien hoeveel talent zich in Alkmaar doorontwikkelde en uiteindelijk een nog grotere transfer afdwong.

Voor de Spartaan bestond de afgelopen weken overigens veel interesse. Vanuit Denemarken, Duitsland (Hertha BSC) en Nederland (Feyenoord) werden de verrichtingen van de sierlijke voetballer nauwlettend in de gaten gehouden. Dit seizoen was de ’nummer tien’ al goed voor drie goals en vijf assists.