Sport/Voetbal
1752871819
Voetbal

Calvin Stengs dreigt AZ - Willem II te missen

Calvin Stengs

Calvin Stengs

WIJDEWORMER - AZ kan zaterdagavond tijdens de herstart van de competitie waarschijnlijk niet beschikken over smaakmaker Calvin Stengs. De 21-jarige international viel donderdag met een bovenbeenblessure uit op de training en ontbrak ook vrijdagochtend op het appèl.

Calvin Stengs

Calvin Stengs

Dat is slecht nieuws voor AZ-trainer Arne Slot, die het trainingskamp in het Spaanse Oliva met een klinkende 5-1 zege op KV Mechelen had afgesloten. „In die wedstrijd speelde Calvin weergaloos”, zei Slot na de ochtendtraining.

Het is de vraag of Stengs op tijd hersteld zal zijn voor het duel tussen de nummer 2 (AZ) en 4 (Willem II) van de Eredivisie. Slot voegde er aan toe dat hij voldoende opties in huis heeft om Stengs te vervangen. Het lijkt niet aannemelijk dat de jonge Noorse aanwinst (Hakon Evjen) in de basis zal verschijnen tegen de Tilburgers: „Hakon zit hier dusdanig kort, dat het niet aannemelijk is dat hij zal starten.”

Slot heeft nu ook de beschikking over verdediger Ramon Leeuwin, die in de winterstop werd gecontracteerd. „Ramon heeft zich heel makkelijk aangepast. Hij kent dit land en de Eredivisie”, liet Slot los over een mogelijk debuut van de verdediger tegen de Brabantse club, die de laatste jaren een lastige tegenstander bleek.

Willem II lastig voor AZ

Willem II geldt recentelijk als een angstgegner voor AZ. Eerder dit seizoen speelden de twee teams gelijk in Tilburg. In dat duel kreeg Myron Boadu de rode kaart. Ook hield Willem II de Alkmaarders afgelopen jaar uit de finale van de KNVB-beker.

„Willem II is niet alleen voor ons een lastig te bespelen ploeg”, aldus Slot. „Het is echt geen toeval dat ze op de vierde plek staan. Ze beschikken de laatste jaren over goede spitsen. Momenteel hebben ze ook veel loopvermogen aan de zijkanten en verder jongens die bereid zijn om hard te blijven werken.”

Bekijk hier het programma en de stand in de Eredivisie