Sport/Voetbal
1755306994
Voetbal

Mopperende Ajax-trainer Erik ten Hag: ’We missen belangrijke spelers’

Erik ten Hag

Erik ten Hag

TILBURG - Trainer Erik ten Hag baalde van het gelijkspel van zijn Ajax op bezoek bij Willem II ((1-1). „We hebben ze in leven gehouden en we laten ze in de wedstrijd komen”, mopperde hij.

Erik ten Hag

Erik ten Hag

„We beginnen goed aan wedstrijd”, doelde Ten Hag op de openingstreffer van Antony na 4 minuten. „Maar als ze op het hakblok liggen, dan moet je doorbijten”, zei Ten Hag voor de camera van FOX Sports. „Voor rust werden we al tweemaal gewaarschuwd”, verwees hij naar reddingen van doelman André Onana op schoten van Ché Nunnely en Kwasi Wriedt. De keeper van Ajax had op de 54e minuut geen antwoord op een inzet van Wriedt.

„Daarna raken we de paal en krijgen we nog wel wat kansen die er in moeten”, zei Ten Hag. „Maar het was onvoldoende. We missen belangrijke spelers”, doelde hij op David Neres, Mohammed Kudus, Noussair Mazraoui en Lassina Traoré. „Laten we hopen dat ze snel terugkomen. Vooral offensief kunnen we wel wat gebruiken.”

Ajax is niet van plan om zich de komende weken te versterken. „Al kunnen we altijd tegen een buitenkansje aanlopen”, hield Ten Hag een kleine slag om de arm. „Maar ik hoop vooral dat er wat spelers van blessures terugkomen.”

„In januari moet het gaan gebeuren”

Dusan Tadic had wel enkele oorzaken voor het gelijkspel. "Wij waren slordig en leden te veel balverlies." Misschien was het gemakzucht. We probeerden wel scherp te zijn, ik weet niet wat er gebeurde. In de eerste helft moeten wij in een hoger tempo spelen, vaker van kant wisselen. We wilden te snel naar voren en verloren de bal. Het was zeker niet goed."

"Wij zijn Ajax. Elke wedstrijd is belangrijk en moeten wij winnen", zei Tadic. "Wij moeten kritisch zijn en op alle vlakken beter spelen. Soms verliezen we de bal te makkelijk en onze restverdediging was niet goed. We moeten meer energie leveren en sterker zijn in de persoonlijke duels. Nu een klein beetje rust en dan gaan we ons vol focussen op de eerste wedstrijd na de winterstop tegen PSV. Dan moeten we er wel staan."

"In januari moet het gaan gebeuren", blikte Ryan Gravenberch vooruit naar een reeks zware wedstrijden. "Het was nu niet goed. We waren slordig, ik ook. Er komen grote wedstrijden aan, te beginnen tegen PSV. We gaan er alles aan doen om die te winnen. We hebben veel wedstrijden gespeeld, maar nu hebben we een kleine winterstop. Daarin kunnen we onszelf even opladen."

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo