Sport/Autosport
1755894
Autosport

Coureur positief na veel rondjes ondanks klein accuprobleem

Verstappen: ‘Het voelt goed’

Max Verstappen komt tot 130 ronden

Max Verstappen komt tot 130 ronden

Ondanks een klein accuprobleem keek Max Verstappen tevreden terug op zijn derde testdag in de RB14. De Formule 1-coureur kwam dinsdag in een zonnig Barcelona uiteindelijk tot 130 rondes. Alleen de andere topteams Mercedes (185) en Ferrari (171) waren productiever dan Red Bull.

Max Verstappen komt tot 130 ronden

Max Verstappen komt tot 130 ronden

,,Zeker na de eerste week met lage temperaturen en regen, was het fijn om zoveel te rijden”, aldus Verstappen, die de derde tijd van de dag klokte en een fractie langzamer was dan Sebastian Vettel en Valtteri Bottas. ,,We hebben veel dingen kunnen checken. Dat is natuurlijk belangrijk op dit moment. Ik hoop donderdag ook veel te rijden om de auto nog beter te begrijpen, maar het voelt goed.”

Verstappen stond in de middag nog even stil door een accuprobleem, maar kwam iets na half zes toch nog de baan op om wat rondes te rijden. Duidelijk is dat Mercedes en Ferrari zoals verwacht opnieuw een stabiele en snelle indruk maken. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft inmiddels de verwachting uitgesproken dat het dit seizoen weleens een driestrijd kan worden tussen zijn team, Ferrari en Red Bull. Verstappen: ,,Dat is nog lastig te zeggen. We zullen zien, het is nog erg vroeg.”