Sport/Autosport
1756396
Autosport

’Blijft doel om GP op kalender te krijgen’

Assen rekent niet meer op Formule 1 in 2019

Het circuit van Assen.

Het circuit van Assen.

De kans dat het Formule 1-circus volgend jaar al naar Nederland komt, is kleiner geworden. Het TT-circuit van Assen hoopt de koningsklasse van de autosport in de toekomst nog altijd te verwelkomen, maar richt de pijlen op 2020.

Het circuit van Assen.

Het circuit van Assen.

De organisatie van het Drentse circuit had na een positief bezoek van wedstrijdbaas Charlie Whiting in januari de verwachting dat het Formula One Management (FOM) op korte termijn naar Drenthe zou komen voor een verdere inspectie, maar dat is er tot dusver nog niet van gekomen. "FOM heeft aangegeven dat ze in eerste instantie vooral naar stratencircuits kijken", zegt TT-voorzitter Arjan Bos, die gisteren even bij Formule 1-tests in Barcelona was voor een bliksembezoek. "2019 wordt heel moeilijk, we richten ons nu vooral op 2020 of 2021. Het voornaamste doel blijft om weer een Nederlandse Grand Prix op de kalender te krijgen."

Op dit moment lijken Kopenhagen, Hanoi, Miami en Buenos Aires betere papieren te hebben voor een entree op korte termijn. Door de populariteit van Max Verstappen is de lobby voor een Dutch GP enorm toegenomen. Ook het circuit van Zandvoort, dat eerder al een haalbaarheidsstudie presenteerde, en eventueel zelfs een stratenrace in Amsterdam of Rotterdam zijn de revue gepasseerd. Een afvaardiging van FOM bracht vorige maand een bezoek aan Zandvoort voor een gesprek en een bezichtiging van het circuit.

'Assen', jaarlijks ook het toneel van de drukbezochte MotoGP, lijkt gezien de beperkte aanpassingen die noodzakelijk zijn echter op pole position te liggen. Whiting schrijft in zijn rapport dat alle faciliteiten in Assen in uitstekende staat verkeren.

De resultaten van het onderzoek van de lokale overheid over de mogelijke komst van de Formule 1 naar Assen worden later deze maand verwacht.