Sport/Wielrennen
1757152
Wielrennen

Froome: 'Maar ik heb zoiets nooit gezien'

Leugens stapelen zich op bij Sky

Chris Froome gaat woensdag van start in de Tirreno-Adriatico.

Chris Froome gaat woensdag van start in de Tirreno-Adriatico.

Team Sky heeft zich vanaf haar intrede in 2010 proberen te profileren als de witte raaf van het peloton. Zij zouden een nieuwe ethiek in de wielersport brengen. Anno 2018 weten we allang dat de Britten schijnheiligen zijn.

Chris Froome gaat woensdag van start in de Tirreno-Adriatico.

Chris Froome gaat woensdag van start in de Tirreno-Adriatico.

De ploeg had de wielersport nu een grote dienst kunnen bewijzen door Chris Froome gaande het onderzoek buiten competitie te houden. Het wielrennen komt nu immers bij elke pedaalwenteling van de Brit in opspraak. Vooral ook omdat de hardste schreeuwers bij iedere wedstrijd waar hij start de boventoon voeren.

In Toscane, daags voor de start van de Tirreno-Adriatico erkent Froome dat zijn affaire geen goede zaak voor de sport is. „Ik volg een proces waarin ik duidelijk hoop te maken dat ik niks verkeerds heb gedaan. Wij werken er hard aan om dit zo snel mogelijk op te lossen.”

„Ik zit nu acht jaar, vanaf de oprichting, bij deze ploeg. Ik kan alleen over mijn eigen ervaringen spreken. Ik heb zeker een ander beeld van het team dan wat er nu geschreven wordt. Ik heb zoiets nooit gezien en heb andere ervaringen binnen de ploeg. Ik zou nooit zolang bij Team Sky zijn gebleven als ik geen vertrouwen in deze mensen had.”

Vraag is echter hoelang Team Sky in dit web van aantijgingen, parlementaire onderzoeken, valse attesten en salbutamoltesten het hoofd nog boven water houdt. Misschien is de ploeg niet verder gegaan dan het grijze gebied en heeft het niets gedaan dat verboden is. De leugens beginnen zich echter op te stapelen. Bij hoofdsponsor Sky zal de limiet ondertussen ook bijna bereikt zijn.

Lees hier het gehele verhaal dat woensdag in De Telegraaf/Telesport staat: Kalm in de storm