Sport/Tennis
1757375982
Tennis

Roland Garros: US Open-kampioene Raducanu ligt eruit, Sakkari ook

Emma Raducanu ligt er al heel vroeg uit op Roland Garros.

Emma Raducanu ligt er al heel vroeg uit op Roland Garros.

De Britse tennisster Emma Raducanu is op Roland Garros in de tweede ronde uitgeschakeld. De 19-jarige Britse, vorig jaar winnares van de US Open, verloor in drie sets van Aljaksandra Sasnovitsj uit Wit-Rusland. Het werd 3-6 6-1 6-1 voor de nummer 47 van de wereld.

Emma Raducanu ligt er al heel vroeg uit op Roland Garros.

Emma Raducanu ligt er al heel vroeg uit op Roland Garros.

De als twaalfde geplaatste Raducanu won de eerste set dankzij twee servicebreaks, maar in het restant pakte ze nog maar twee games. Na ruim twee uur maakte Sasnovitsj het af met een backhand langs de lijn.

Begin dit jaar verloor Raducanu, de nummer 12 van de wereld, op de Australian Open ook in de tweede ronde.

Sasnovitsj (28) bereikte voor het eerst de derde ronde in Parijs. Vier jaar geleden verloor ze in de tweede ronde van Kiki Bertens.

Sakkari kan reeks van vorig jaar niet herhalen

De Griekse Maria Sakkari is niet verder gekomen dan de tweede ronde. De halvefinaliste van vorig jaar verloor in twee tiebreaks van Karolína Muchová uit Tsjechië. Het werd 7-6 (5) 7-6 (4) voor de nummer 81 van de wereld. De twee sets namen liefst 2 uur en 28 minuten in beslag.

De als vierde geplaatste Sakkari verloor vorig jaar bij de laatste vier van de uiteindelijke winnares Barbora Krejcikova. Het werd toen 9-7 in de derde set.

Van alle vier de halvefinalisten van vorig jaar zit alleen de Sloveense Tamara Zidansek nog in het toernooi. De Tsjechische titelhoudster Krejcikova werd in de openingsronde uitgeschakeld en de Russin Anastasija Pavljoetsjenkova, finaliste tijdens de vorige editie, meldde zich geblesseerd af.

Sakkari (26), sinds maandag de nummer 3 van de wereld, haalde in 2021 ook de laatste vier op de US Open.