Nieuws/Sport
1757542
Sport

Grim op pole position voor opvolging Advocaat

Sparta praat met Beenhakker over vervolg

Leo Beenhakker

Leo Beenhakker

Sparta strijdt nog om volgend seizoen opnieuw in de Eredivisie actief te zijn, maar heeft de blik wel al op de toekomst gericht. Henk van Stee (56) moet de nieuwe technische baas worden op Het Kasteel. „We willen dat op heel korte termijn rond krijgen”, zegt algemeen directeur Manfred Laros.

Leo Beenhakker

Leo Beenhakker

DOOR ROBIN JONGMANS

Van Stee is volgens de directeur de ’eerste en enige kandidaat’ voor de functie van technisch manager. Eén die, al zou Sparta onverhoopt degraderen, de drive en ambitie heeft om te werken op beide niveaus. „Daarmee creëer je continuïteit”, zegt Laros, die met technisch adviseur Leo Beenhakker in gesprek is over het vervolg van zijn werkzaamheden.

Beenhakker werd eind 2017 aangetrokken als de man die Sparta in de winterse transferperiode stevig moest versterken. Daarna zou er ruimte komen voor een nieuwe man en Van Stee zal, als er een akkoord wordt bereikt, direct aan de slag gaan in Rotterdam. In welke rol en tot wanneer de 75-jarige Beenhakker aan de club verbonden blijft, wordt snel duidelijk.

Met Van Stee haalt Sparta iemand met (inter)nationale bagage binnen. Hij was in verschillende functies actief voor de topclubs Feyenoord, Shakhtar Donetsk en Zenit St. Petersburg.

Van Stee moet zich gaan bemoeien met de opvolging van Dick Advocaat na dit seizoen. Daarbij wordt ook binnen de eigen gelederen gekeken en dan lijkt Sparta daar met assistent-trainer Fred Grim al op te hebben voorgesorteerd. De man die vorig seizoen nog interim-bondscoach was van Oranje, schoof voor zijn huidige rol een tweeënhalf jarig contract bij SC Cambuur als hoofdtrainer terzijde.