Nieuws/Sport
1757601
Sport

'Soms moet je andere spelers een kans geven'

Stam gooit roer om bij Reading en wisselt zes man

Jaap Stam bevindt zich met Reading in degradatiezorgen.

Jaap Stam bevindt zich met Reading in degradatiezorgen.

Jaap Stam vond het na de 3-1 thuisnederlaag tegen Sheffield United hoog tijd voor veranderingen. Hij voerde maar liefst zes veranderingen door voor het competitieduel van dinsdag met concurrent Bolton Wanderers. Het leverde het kwakkelende Reading FC een punt op: 1-1.

Jaap Stam bevindt zich met Reading in degradatiezorgen.

Jaap Stam bevindt zich met Reading in degradatiezorgen.

"Ik vond gewoon dat we een flink aantal wijzigingen moesten doorvoeren", aldus Stam, die zelfs een andere doelman opstelde. Ex-Ajacied Pelle Clement behield wel gewoon zijn basisplaats. Joey van den Berg zat daarentegen op de bank. Leandro Bacuna behoorde niet tot de wedstrijdselectie. 

"We hebben voor de wedstrijd gesproken over het feit dat we veel goals heel simpel weggeven. Soms moet je dan andere spelers een kans geven", aldus de Nederlandse trainer tegenover The Reading Chronicle.

Stam liet bovendien zijn voetballende speelstijl varen. "Vandaag speelden we niet zoals ik het graag zie. We speelden de lange bal en vochten vervolgens voor de eerste of de tweede bal. Maar soms moet je gewoon de strijd aangaan, zeker als je je in een situatie zoals die van ons bevindt." 

Stam, die met Reading op de 18e plaats staat in het 24 teams tellende Championship, was dan ook blij dat zijn gok goed uitpakte. The Royals staan nu, met nog elf duels te gaan, op vijf punten van de degradatiestreep. "Dit is een zeer belangrijk punt. Elk punt is op dit moment belangrijk. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar vandaag was dit het maximaal haalbare."