Sport/Voetbal
1757835892
Voetbal

Video: Frenkie de Jong en Sergiño Dest in de rij voor foto met Lionel Messi

Ook Frenkie de Jong gaat op de foto met Lionel Messi.

Ook Frenkie de Jong gaat op de foto met Lionel Messi.

Mooie beelden uit Spanje. Barcelona veroverde zaterdagavond de Copa del Rey door Athletic Bilbao in de finale met 4-0 te verslaan. De jongere spelers van Barça grepen na de overwinning de mogelijkheid om een foto te maken met Lionel Messi en de trofee.

Ook Frenkie de Jong gaat op de foto met Lionel Messi.

Ook Frenkie de Jong gaat op de foto met Lionel Messi.

Er vormde zich een heuse rij om een kiekje met de Argentijnse sterspeler te bemachtigen. Ook Sergiño Dest en Frenkie de Jong sloten aan. De Jong had een groot aandeel in de overwinning van de formatie van Ronald Koeman. Met een goal en twee assist kroonde hij zich tot matchwinnaar.

Barça-voorzitter Laporta ervan overtuigd dat Messi blijft

Barcelona-voorzitter Joan Laporta is ervan overtuigd dat Messi ook volgend seizoen voor zijn club voetbalt. Dat zei de pas benoemde preses kort na de Copa del Rey-overwinning. Messi maakte twee van de vier doelpunten.

De Argentijn heeft nog geen uitspraken gedaan over zijn toekomst. Vorig jaar wilde hij per se weg, maar een buitenissige transfersom voorkwam dat. Lang toonde hij zich een ontevreden vedette, maar onder trainer Ronald Koeman is het plezier teruggekeerd, zo lijkt het. „Leo is de beste voetballer ter wereld, hij is nauw met Barcelona verbonden. Hij houdt van deze club”, zei Laporta. „Ik ben ervan overtuigd dat hij bij ons wil blijven. We gaan er alles aan doen, binnen de mogelijkheden van de club, om hem langer bij ons te houden. Het is onze grootste wens.”

Voor Messi, wiens contract afloopt, is het nu al het dertiende opeenvolgende seizoen waarin hij meer dan dertig doelpunten heeft gemaakt voor Barcelona. „Vandaag was een demonstratie van zijn klasse”, vond Laporta.