Sport/Autosport
1758120
Autosport

Alonso valt stil na snel begin

Pech blijft McLaren achtervolgen

Fernando Alonso in actie op de baan van Barcelona.

Fernando Alonso in actie op de baan van Barcelona.

McLaren hoopte na een jaar met veel motorpech een stap voorwaarts te zetten door over te stappen van Honda naar Renault, maar de renstal blijft kampen met problemen.

Fernando Alonso in actie op de baan van Barcelona.

Fernando Alonso in actie op de baan van Barcelona.

Woensdag stond Fernando Alonso al snel langs de kant met een olielek in de motor. Dinsdag had Stoffel Vandoorne het ook al lastig. Vanwege elektrische en hydraulische problemen reed hij slechts 38 ronden.

Vorige week belandde ALonso al in de grindbak door een loszittend achterwiel. Vandoorne had pech met zijn uitlaat. Bij Toro Rosso, dat Renault juist heeft ingewisseld voor Honda, verloopt alles voorlopig juist crescendo. Het zusterteam van Red Bull Racing kent tot dusver weinig problemen. Pierre Gasly reed gedurende de eerste testweek zelfs de meeste ronden van alle coureurs.

Toch is er bij McLaren wel enige verbetering waar te nemen. Alonso was woensdag tot zijn stilvallen uitstekend op dreef. Hij had na twee uur testen de meesten ronden achter zijn naam staan en reed bovendien snelle tijden. Vandoorne reed vorige week op zijn beurt op de laatste testdag meer ronden dan vorig jaar in de gehele eerste week. 

"Er breken mooie tijd aan", stelde Alonso voor de eerste tests. "We hebben het lastig gehad, maar zijn altijd gemotiveerd gebleven. We zijn nu een stuk sterker dan drie jaar geleden. Je weet wat ze zeggen: wat je niet doodt, maakt je sterker. Dit jaar gaan we de eerste echte resultaten laten zien."