Nieuws/Sport
1759447
Sport

Willem II betreurt acties van fans richting Van de Looi

Erwin van de Looi

Erwin van de Looi

TILBURG - De clubleiding van Willem II schaart zich achter trainer Erwin van de Looi. De onafhankelijke supportersverenigingen van de Tilburgers hadden dinsdag in een gezamenlijke pamflet onder de kop 'Erwin out' het vertrek van de trainer geëist.

Erwin van de Looi

Erwin van de Looi

De directie en raad van commissarissen hebben de tijd genomen om de boodschap van de fans te lezen en kwamen 24 uur later met een krachtig tegengeluid.

"We zijn er niet van overtuigd dat een dergelijke ingrijpende stap het gewenste effect zal hebben en op dit moment noodzakelijk is'', staat in de reactie die naar de supportersverenigingen is gestuurd. "Diverse clubs hebben een dergelijke stap reeds achter de rug, maar de gewenste ommekeer is vooralsnog achterwege gebleven. Het belang van de club en de benoemde doelen stellen we centraal en daar moet alles voor wijken.''

Verder is in het statement te lezen: "We waarden de grote betrokkenheid bij de club, we hebben begrip voor de geuite zorgen en nemen die mee in onze dagelijkse werkzaamheden, maar we betreuren de voorgenomen acties en de geëiste oplossingsrichting. Tot slot vragen we aan iedereen om de club de resterende wedstrijden op positieve wijze te ondersteunen."

Van de Looi heeft al aangekondigd na dit seizoen te vertrekken.