Sport/Wielrennen
1760194
Wielrennen

BMC wint ploegentijdrit Tirreno-Adriatico

Archieffoto: Damiano Caruso

Archieffoto: Damiano Caruso

De ploegentijdrit in de Tirreno-Adriatico is op het lijf van BMC geschreven. Voor de derde opeenvolgende keer wist deze formatie de race tegen de klok in de Italiaanse rittenkoers te winnen.

Archieffoto: Damiano Caruso

Archieffoto: Damiano Caruso

Damiano Caruso kwam als eerste over de finish en is daardoor de eerste leider in de Tirreno-Adriatico. Het was een ploegentijdrit over 21 kilometer in en rond Lido di Camaiore. Het team dat ook de afgelopen twee edities de beste was in de race tegen de klok kwam met slechts vier man aan: de Belg Greg Van Avermaet, de Italiaan Damiano Caruso, de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin en de Australiër Rohan Dennis. De drie anderen moesten onderweg lossen. 

Het Australische Michelton-Scott met Adam Yates werd tweede op vier seconden, Sky met Chris Froome derde op negen seconden. Team Sunweb met de niet topfitte Tom Dumoulin gaf 25 seconden toe op de winnaars. LottoNL-Jumbo viel tegen met de dertiende tijd.

Caruso draagt donderdag in de vlakke rit van Camaiore naar Follonica de leiderstrui. "Ik wil er voor strijden maar ons hoofddoel is Greg Van Avermaet hier aan ritzeges helpen'', vertelde de dertigjarige Italiaan met een bescheiden erelijst. "Uiteraard is dit een van mijn favoriete koersen. Het is de derde keer dat ik hier met de ploeg een ritzege pak. Zonder Richie Porte was het wel lastiger voor ons en hebben we ook minder zicht op de eindzege. Ik weet niet of we voordeel hebben gehad met de wind ten opzichte van Sky. Ik weet wel dat we tot de finish keihard gewerkt hebben.''