Nieuws/Sport
1760429
Sport

Weghorst 'zenuwachtig' voor voorselectie Oranje

Wout Weghorst

Wout Weghorst

ALKMAAR - Voor Wout Weghorst kwam zijn uitverkiezing voor de voorselectie van het Nederlands elftal niet helemaal als een verrassing.

Wout Weghorst

Wout Weghorst

"Ik was heel zenuwachtig de laatste twee dagen", erkende de spits op het tv-kanaal van zijn club uit Alkmaar. "Er wordt veel over gesproken en je weet dat het hartstikke goed gaat. Dan zou het zo maar eens kunnen gebeuren. Natuurlijk is het nog maar de voorselectie, maar het is een mooi begin."

Weghorst was aan het trainen met AZ op het moment dat de eerste voorselectie van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman bekend zou worden. ,,Ik moet eerlijk zeggen dat ik stiekem wat mensen had ingelicht om te knikken of signalen te geven. Maar de focus ligt op de training, dus dat ging wat moeizaam. Uiteindelijk riep de trainer ons bijeen op het veld en kwam hij met de mededeling", stelde Weghorst.

Lees ook: - Nieuwe gezichten onder Koeman bij Oranje

AZ-trainer John van den Brom maakte niet alleen Weghorst blij met zijn uitverkiezing. Ook Guus Til en Marco Bizot mogen nog hopen op een plaats in de uiteindelijk selectie voor de oefeninterlands tegen Engeland en Portugal. Andere opvallende namen in de voorselectie zijn Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Steven Bergwijn (PSV), Justin Kluivert (Ajax) en Ruud Vormer (Club Brugge).

Koeman maakt volgende week vrijdag schriftelijk zijn definitieve groep bekend voor de oefeninterlands. De opvolger van Dick Advocaat debuteert op 23 maart in Amsterdam tegen Engeland. Drie dagen later oefent Oranje in Genève tegen Europees kampioen Portugal.