Sport/Autosport
1761151
Autosport

Ricciardo: ‘Red Bull dichter op Mercedes’

Daniel Ricciardo.

Daniel Ricciardo.

Daniel Ricciardo kende een prima testdag op het circuit de Catalunya.

Daniel Ricciardo.

Daniel Ricciardo.

In Barcelona reed de teamgenoot van Max Verstappen liefst 165 rondes en noteerde hij met een officieus baanrecord ook de snelste tijd: 1;18,047. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton was ruim drie tienden langzamer.

Ricciardo reed de snelle tijd op de zachtste banden: de hyper-softs. Hamilton was op ultra-softs iets langzamer. Tijden zeggen tijdens de testweken nog lang niet alles, maar de Australische coureur van Red Bull is hoopvol gestemd. "Ik ben er zeker van dat Mercedes het sterkste team is, maar het gat is zeker niet zo groot als vorig jaar. Dus echt geen zes of acht tienden van een seconde zoals toen. We zitten er dicht op. Van Ferrari ben ik nog niet zeker, maar ik denk dat de verschillen niet groot zijn."

Het team van McLaren, dit seizoen overgestapt van Honda- naar Renault-motoren, kende wederom een moeizame dag. Fernando Alonso kwam tot 54 rondes, maar zat door een olielek net als teamgenoot Stoffel Vandoorne eerder lang in de wachtkamer. "Maar het zijn alleen nog maar tests. Geef ons even de tijd", aldus McLaren-teambaas Eric Boullier.

Max Verstappen kwam dinsdag al tot 130 rondes en test de RB14 donderdag voor het laatst, vrijdag kruipt Ricciardo nog een keer achter het stuur. 25 maart staat de eerste Grand Prix in Melbourne op het programma.