Sport/Autosport
1761919515
Autosport

Verstappen na kwalificatie: ’Zeer frustrerend, ik had voor pole kunnen gaan’

Focus bij Verstappen.

Focus bij Verstappen.

Max Verstappen start zondag vanaf P10 tijdens de Grand Prix van Hongarije. Geen plek waar de Nederlander zich normaal gesproken terugvindt bij de start van een race, en dus was het teleurstelling troef voor de regerend werelkampioen: „Ik had hier voor pole kunnen gaan.”

Focus bij Verstappen.

Focus bij Verstappen.

’Nothing works’, riep Verstappen in de slotfase van Q3 gefrustreerd naar zijn engineer. Pole was op dat moment al lang uit zicht, want zowel Ferrari als Mercedes was niet meer in te halen. Wat de reden was van de technische problemen wist Verstappen kort na afloop nog niet, maar hij had al snel in de gaten dat het niet goed zat. „Ik had gewoon geen vermogen toen ik de pits uit reed. Ik ben nog niet bij het team geweest om te kijken wat het was.”

De conclusie die Verstappen vervolgens verbond aan zijn kwalificatie was even simpel als hard: „Dit is uiteraard frustrerend, want ik had hier voor pole kunnen gaan. In Q2 zag het er nog goed uit, de snelheid zat er ook in.”

Helemaal afschrijven wilde hij de race van zondag evenwel nog niet. „We moeten hopen dat we niet teveel tijd verliezen ten opzichte van de jongens voor ons, we gaan het zien.”

Schrijf je in voor de Formule 1 nieuwsbrief en mis dit seizoen niets van al het nieuws rond Max Verstappen.

Luister de Telegraaf Formule 1-podcast hier, hieronder, via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify en iedere andere podcast app.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop