Nieuws/Sport
1762628
Sport

Opgestapte trainer Willem II baalt van 'teleurstellende beslissing'

Van de Looi onder druk van fans vertrokken

Erwin van de Looi

Erwin van de Looi

Erwin van de Looi is per direct opgestapt als trainer van Willem II. 

Erwin van de Looi

Erwin van de Looi

"Hoewel de club in een statement duidelijk heeft aangegeven met mij door te willen gaan als hoofdtrainer, heb ik na indringende gesprekken in mijn omgeving toch besloten om per direct te stoppen als hoofdtrainer van Willem II", aldus de trainer. 

De fans

Diverse supportersgroepen drongen afgelopen week aan op het opstappen van Van de Looi. De leiding van de club stond pal achter de trainer van de nummer 15 van de Eredivisie. "De supporters steken teveel energie in Erwin van de Looi in plaats van het steunen van de ploeg'', zegt de trainer via de officiële kanalen van de club. "Dit helpt het team zeker niet in de komende, beslissende fase van het seizoen. Daarom heb ik deze moeilijke en voor mij zeer teleurstellende beslissing gemaakt.''

"Wij betreuren de situatie die de afgelopen dagen is ontstaan, maar respecteren uiteraard de keuze van Erwin om nu te stoppen. Daarnaast willen we hem bedanken voor zijn betrokkenheid bij en inzet voor de club gedurende de afgelopen anderhalf jaar. We wensen Erwin uiteraard veel succes bij de zoektocht naar een nieuwe club", zegt technisch directeur Joris Mathijsen.

Robbemond

Van de Looi was sinds de zomer van 2016 de trainer van Willem II. Eind januari werd al bekend dat de 46-jarige Huissenaar aan het einde van het seizoen zou plaatsmaken voor een andere hoofdcoach. Komende zaterdag wacht voor Willem II het loodzware thuisduel met PSV. Reinier Robbemond zal tegen de koploper van de Eredivisie als hoofdtrainer fungeren.