Sport/Voetbal
1765214402
Voetbal

Foto Karim Benzema maakt tongen los in Spanje

Eerbetoon of een steek richting Kylian Mbappé?

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé

Na een maandenlange soap besliste Kylian Mbappé om niet naar Real Madrid te vertrekken en langer bij PSG te blijven. Tot frustratie van De Koninklijke, La Liga… én Karim Benzema (?).

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé

Het zorgde bij Javier Tebas, voorzitter van La Liga in Spanje, in ieder geval al voor een verontwaardigde reactie. Hij noemde het nieuwe contract zaterdag „een belediging voor het voetbal.” Tebas verwees naar de honderden miljoenen schulden die PSG de voorbije seizoenen noteerde en de enorme loonlast die de club al torst. La Liga heeft intussen ook laten weten een klacht in te dienen tegen PSG.

En Real-icoon Karim Benzema? Die plaatste zaterdagavond eerst een foto van het logo van Real op Instagram, gevolgd door een foto van de overleden rapper Tupac Shakur. Een eerbetoon? Zou kunnen, maar in Spanje linken ze de Instagram-story van de Franse spits aan de beslissing van landgenoot Mbappé. Op de foto is namelijk ook een van de vrienden te zien die Tupac midden jaren 90 verraadde, wat uiteindelijk leidde tot de moord op de Amerikaanse rapper.

De bewuste Instagram-post van Karim Benzema

De bewuste Instagram-post van Karim Benzema

Het tijdstip van publicatie geeft aanleiding tot speculatie omdat de Real Madrid-speler de foto online zette op hetzelfde moment dat bekend werd dat Mbappé bij PSG blijft en de mogelijkheid om voor Real te spelen afsloeg”, schrijft de Spaanse sportkrant Marca erover.

Het is dus uitkijken naar de eerste ontmoeting tussen Mbappé en Benzema, wanneer ze samenkomen bij de Franse nationale ploeg voor de Nations League. In Frankrijk smullen ze intussen van het moment. L’Equipe lachte Spanje net niet uit door uit te pakken met een ’2-0’ op de voorpagina, daarbij verwijzend naar de keuze van Mbappé en de Champions League-triomf van de vrouwen van Lyon tegen Barcelona.

De Franse sportkrant spreekt ook van de „non-transfer van de eeuw.” Intussen verwijt Marca Mbappé een gebrek aan klasse en schrijft de Madrileense huiskrant dat de aanvaller bij PSG blijft „omdat Zinédine Zidane er trainer gaat worden.”