1766806
Darts

Van Gerwen nieuwe koploper na moeizame zege

Michael van Gerwen in actie.

Michael van Gerwen in actie.

Michael van Gerwen heeft de druk op koploper Michael Smith opgevoerd. Met de nodige moeite boekte de Brabander donderdag zijn vijfde zege in de Premier League. Simon Whitlock werd met 7-4 verslagen. 

Michael van Gerwen in actie.

Michael van Gerwen in actie.

Door zijn overwinning werd Van Gerwen de nieuwe koploper. Hij passeerde Michael Smith, die verloor van Rob Cross.

Mighty Mike kende in Leeds een stroeve start. De Brabander kwam met 0-2 achter, maar trok de stand vervolgens wel snel gelijk.

Whitlock rechtte direct de rug en hernam het initiatief, maar moest daarna even slikken, want ondanks een sterke leg van de Australiër kwam Van Gerwen weer op gelijke hoogte. Met zes perfecte pijlen en een 110-finish nam Van Gerwen vervolgens voor de eerste keer de leiding. Echt lang kon hij daar echter niet van genieten: 4-4.

Lees ook:  Van Barneveld duikt sportschool in voor fans Van Gerwen baalt na zege: 'Hier komt ik niet voor' 'Barney' knokt zich op karakter naar zege

De nieuwe stand in de Premier League.

De nieuwe stand in de Premier League.

In de negende leg lieten beide darters grote kansen liggen om een belangrijke voorsprong te nemen, maar uiteindelijk was het Van Gerwen die aan het langste eind trok en ook de zege naar zich toe trok. 

Van Gerwen noteerde uiteindelijk een gemiddelde van 100.17 en een uitworppercentage van 30,43. Whitlock scoorde minder goed met 92.28, maar was wel scherper op zijn dubbels: 36,36.

Volledig programma speelronde 5:  Michael van Gerwen - Simon Whitlock 7-4 Gerwyn Price - Raymond van Barneveld 5-7 Peter Wright - Mensur Suljovic 1-7 Gary Anderson - Daryl Gurney 6-6  Rob Cross - Michael Smith 7-5