Sport/Darts
1766950
Darts

'Barney' knokt zich op karakter naar zege

Raymond van Barneveld in actie.

Raymond van Barneveld in actie.

Raymond van Barneveld heeft zijn tweede zege in de Premier League 'in the pocket'. 

Raymond van Barneveld in actie.

Raymond van Barneveld in actie.

De Hagenaar had in Leeds een flinke kluif aan Gerwyn Price, maar knokte zich vanuit geslagen positie uiteindelijk toch naar een overwinning: 7-5. 

De wedstrijd begon met vier legs die allemaal werden verloren door de startende gooier. De vijfde leg was de eerste 'normale' en helaas voor Van Barneveld was het Price die won: 3-2.

Lees ook:  Van Barneveld duikt sportschool in voor fans Van Gerwen baalt na zege: 'Hier komt ik niet voor' Moeizame zege voor Van Gerwen

De nieuwe stand in de Premier League.

De nieuwe stand in de Premier League.

De Hagenaar hield daarna ook voor het eerst zijn eigen leg, maar zag Price vervolgens versnellen tot 5-3. Op dat moment vond Barney het mooi geweest. Hij hervond zijn focus en knokte zich met twee sterke legs weer terug in de wedstrijd. 

Met een finish van 101 won hij zijn derde leg op een rij en mocht hij gaan gooien voor de volle buit. Dat deed hij ondanks enkele slechte scores uiteindelijk op heerlijke wijze, met bulls-eye.

Volledig programma speelronde 5:  Michael van Gerwen - Simon Whitlock 7-4 Gerwyn Price - Raymond van Barneveld 5-7 Peter Wright - Mensur Suljovic 1-7 Gary Anderson - Daryl Gurney 6-6  Rob Cross - Michael Smith 7-5