Nieuws/Sport
176714
Sport

PSG-directeur Kluivert houdt Ajax-pareltjes in de gaten

Patrick Kluivert

Patrick Kluivert

"Als technische baas bij het kapitaalkrachtige PSG kent Patrick Kluivert de Ajax-pareltjes. "Ik houd mijn ogen zeker open, maar kijk vooral als Ajax-fan en trotse voetbalvader." Zijn zoon Justin Kluivert staat, 22 jaar nadat hijzelf het winnende doelpunt in de Champions League-finale voor Ajax tegen AC Milan maakte, met de Amsterdamse club in de eindstrijd van de Europa League.

Patrick Kluivert

Patrick Kluivert

"Door mijn puntertje in Wenen en de opvallende parallellen met toen, is er veel aandacht voor Justin. Maar daarmee worden andere spelers misschien wel tekort gedaan", vervolgt Patrick Kluivert tegenover Telesport. "Davy Klaassen, Hakim Ziyech en Lasse Schöne verdienen een pluim voor de wijze waarop zij vooropgaan in de strijd en de jonkies bij de hand nemen. Pas als je als team speelt, kunnen individuen hun extra waarde laten zien en het verschil maken.”

Ajax neemt het woensdagavond om 20.45 uur in Stockholm op tegen Manchester United. Wanneer de ploeg van trainer Peter Bosz de hoofdprijs pakt, dan ligt er ook een ticket klaar voor de groepsfase van de Champions League. Bij een nederlaag is Ajax vanwege de tweede plek in de Eredivisie veroordeeld tot het spelen van de voorronde in het kampioenenbal.

Lees ook:

- Justin Kluivert krijgt punthoofd van punter: 'Misschien scoor ik wel anders' - 'Justin Kluivert wordt beter dan z'n vader'