Sport/Voetbal
1768392102
Voetbal

Neres: ’Dit waren de moeilijkste maanden uit mijn carrière’

David Neres in actie tegen Chelsea.

David Neres in actie tegen Chelsea.

AMSTERDAM - Ajax-aanvaller David Neres noemt het afgelopen half jaar de moeilijkste maanden uit zijn carrière als voetballer.

David Neres in actie tegen Chelsea.

David Neres in actie tegen Chelsea.

De Braziliaan speelde een half jaar geleden zijn laatste wedstrijd en is nog altijd niet fit.

„In eerste instantie leek het een hele simpele blessure, maar gedurende mijn herstel werd het steeds ingewikkelder en traden er complicaties op”, aldus Neres, die op 5 november van vorig jaar in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea (4-4) een knieblessure opliep.

Geen progressie

De blessure leek mee te vallen en tijdens de winterstop leek Neres alweer dicht bij een rentree. En toen kwam de eerste terugval. „Elke keer als ik terugkeerde op het veld kreeg ik een terugslag. Dat maakte mijn herstel ook zo moeilijk. Ik trainde onwijs hard en deed er alles aan om terug te keren, maar ik boekte geen progressie”, aldus de 23-jarige Braziliaan op de website van de Amsterdammers.

Neres bleef sukkelen met de blessure en kon dus niet voorkomen dat Ajax werd uitgeschakeld in de Champions League. Neres: „Dat is moeilijk voor mij geweest. Elke speler wil spelen. Voor mij was dat niet mogelijk en daarom kon ik soms ook niet mezelf zijn.”

Optrainen

De linkspoot is op dit moment dagelijks bezig met zijn herstel. Ajax verwacht dat hij bij de start van het nieuwe seizoen weer helemaal fit is. „Nu kan ik rustig mijn knie ’optrainen’. Ik heb enorm veel krachttraining gedaan en dat heeft geholpen. Ik hoop het volgend seizoen weer goed te gaan doen voor de ploeg”, aldus Neres, die in de winter van 2017 over kwam van São Paulo.