Sport/Voetbal
176852952
Voetbal

Boze fans Charleroi bezetten urenlang veld

Boze fans bezetten het veld van Charleroi.

Boze fans bezetten het veld van Charleroi.

Supporters van de Belgische voetbalclub Charleroi zijn enkele uren voor het begin van de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen het stadion binnengedrongen. Pas nadat algemeen directeur Mehdi Bayat hen toesprak verlieten ze het stadion. Als gevolg van alle commotie begon de wedstrijd in het Stade du Pays de Charleroi een half uur later dan de bedoeling was.

Boze fans bezetten het veld van Charleroi.

Boze fans bezetten het veld van Charleroi.

De boze aanhangers van Charleroi hadden vooraf al aangekondigd dat ze het stadion wilden binnendringen, om zo een gesprek af te dwingen met Bayat. Ze zijn ontevreden over de teleurstellende prestaties van hun ploeg. Charleroi begon sterk aan het seizoen, maar viel daarna ver terug. De ploeg van trainer Karim Belhocine kan zich niet meer plaatsen voor de play-offs en na het duel met KAS Eupen is het seizoen dan ook al voorbij.

De clubleiding van Charleroi had vrijdag in een lange verklaring op de website de fans opgeroepen hun „gezond verstand” te gebruiken en niet naar het stadion te komen. Eerder deze week is al een gesprek geweest tussen de club en diverse supportersgroepen en volgende week gaat Bayat via Facebook Live vragen van fans en pers beantwoorden.