Sport/Voetbal
1769014285
Voetbal

Ronald Koeman en FC Barcelona doen weer goede zaken in La Liga

Ronald Koeman

Ronald Koeman

PAMPLONA - Ronald Koeman heeft met FC Barcelona wederom goede zaken gedaan in de Spaanse competitie. Uit bij Osasuna werd met 2-0 gewonnen.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Jordi Alba opende de score voor FC Barcelona door op aangeven van Lionel Messi (normaal gezien is het andersom) de bal hard achter Osasuna-keeper Sergio Herrera te knallen: 0-1. Osasuna kreeg vlak voor rust een prima kans op de gelijkmaker, maar Marc-Andre ter Stegen lag op fraaie wijze in de weg.

Invaller Moriba maakte eerst goal voor Barcelona

Ook na de theepauze kreeg Osasuna de kansen wel, maar de bal wilde er niet in. FC Barcelona kwam soms ook gevaarlijk voor het doel, maar tot grote kansen leidde dit ook weer niet.

Toch maakte de 18-jarige invaller Ilaix Moriba namens de Catalanen zijn eerste treffer in zijn derde competitieduel in dienst van de Blaugranas, in de slotfase. Weer was Messi de aangever bij de goal van de jongeling, die Koeman drie weken geleden liet debuteren. Het betekende de 2-0 en de eindstand.

Ongeslagen

Barcelona verkleinde de achterstand op koploper Atletico Madrid zo tot twee punten. De Madrilenen ontvangen zondag stadgenoot Real Madrid, dat drie punten minder heeft dan Barcelona.

De ploeg van Koeman is nu al zestien wedstrijden op rij ongeslagen in La Liga. De laatste nederlaag dateert van 5 december bij Cadiz (2-1). Eerder deze week wist Barcelona de finale van het Spaanse bekertoernooi te halen, door de return tegen Sevilla na verlenging met 3-0 te winnen.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in La Liga