Sport/Voetbal
1772697784
Voetbal

Tien man Atalanta buigen pas in de slotfase voor Real Madrid

Remo Freuler krijgt de rode kaart gepresenteerd

Remo Freuler krijgt de rode kaart gepresenteerd

Real Madrid heeft met moeite zijn eerste achtste finale in de Champions League uit bij Atalanta - met Marten de Roon in de basis - gewonnen. De thuisploeg stond bijna de hele wedstrijd met tien op het veld en moest pas in de slotfase het hoofd buigen: 0-1.

Remo Freuler krijgt de rode kaart gepresenteerd

Remo Freuler krijgt de rode kaart gepresenteerd

Nog voor er een echte kans gecreëerd was door een van de ploegen, kreeg Atalanta - waar Marten de Roon de wedstrijd volmaakte al een flinke domper te verwerken. Remo Freuler legde Ferland Mendy neer, die naar de mening van scheidsrechter Tobias Stieler zo een directe doelkans werd ontnomen. Zo stonden de Italianen na ruim een kwartier al met een man minder.

Toch duurde het tot de laatste fase van de eerste helft alvorens er kansen waren voor Real via Vinicius Junior, Isco, Marcos Asensio en Raphaël Varane. Atalanta liet zich ondanks het ondertal niet helemaal onbetuigd en kwam er sporadisch nog uit. Het serieus onder vuur nemen van Thibaut Courtois bleek echter een te zware klus.

Na rust kreeg Real al vroeg enkele behoorlijke mogelijkheden. Eerst rolde een gekraakt schot van Luka Modric maar net naast en even later wist Vinicius van dichtbij niet te scoren. Dat goede begin werd niet doorgetrokken. Het leidde tot een uithaal vol frustratie van Toni Kroos en een schwalbe van Casemiro. De middenvelder mocht blij zijn dat Stieler hem hiervoor niet met geel bestraft, anders mocht ook hij inrukken. Door zijn gele kaart eerder in de wedstrijd mist de Braziliaan overigens wel de return.

Die return zal Real Madrid aanvangen met een voorsprong. In de slotfase vloog toch nog de 0-1 binnen dankzij een rake uithaal van Mendy.