Nieuws/Sport
1772800
Sport

NBA: Portland ook te sterk voor Warriors

CJ McCollum

CJ McCollum

PORTLAND - Portland Trail Blazers is de ploeg in vorm in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Het won ditmaal van titelverdediger Golden State Warriors.

CJ McCollum

CJ McCollum

De zege betekende de negende overwinning op rij voor de Trail Blazers, die in CJ McCollum en Damian Lillard een productief koppel hadden. De Warriors traden aan zonder Stephen Curry, die donderdag in het duel met San Antonio een enkelblessure had opgelopen.

McCollum was goed voor 30 punten, Lillard kwam tot 28 punten. Bij de Warriors was Kevin Durant de topschutter met 40 punten. Halverwege leidde de thuisploeg met 61-52.

Cleveland Cavaliers

Ook Cleveland Cavaliers, vorig jaar finalist in de NBA, verloor. Bij Los Angeles Clippers keek de ploeg van sterspeler LeBron James na het eerste kwart al tegen een ruime achterstand (35-17) aan die leidde tot een 116-102-nederlaag. James had wel het meeste aantal punten (25) achter zijn naam, maar bij de Clippers waren liefst zes spelers in de dubbele cijfers met Tobias Harris met 23 punten als topschutter.

Zowel Cleveland als Golden State hoeft zich geen zorgen te maken over het bereiken van de play-offs. Toronto Raptors en Boston Celtics zijn de teams die al zeker zijn van een vervolg op de reguliere competitie.