Nieuws/Sport
1772931
Sport

Topcontract (in Milaan) voor volleyballer Abdelaziz

Nimir Abdelaziz

Nimir Abdelaziz

Nimir Abdelaziz, de beste Nederlandse volleyballer van dit moment, had de clubs voor het uitkiezen, maar heeft besloten bij het Italiaanse Revivre Milano te blijven. De 26-jarige aanvaller tekende een topcontract voor het seizoen 2018-2019.

Nimir Abdelaziz

Nimir Abdelaziz

Milano eindigde dit seizoen als zesde in de Italiaanse Superliga en speelt komende zondag de eerste wedstrijd van de play-offs tegen Modena, de veelvoudig kampioen en werkgever van de Nederlander Maarten van Garderen.

Abadelaziz, een voormalig spelverdeler, maakte in de eerste maanden van het seizoen grote indruk en stond al snel bovenaan op de lijst van topscorers en de lijst van beste serveerders. Door een buikspierblessure miste hij een aantal wedstrijden, maar voor deze kwartfinale van de play-offs is hij het op tijd fit.

Maar nog voor de ontknoping van het seizoen tekende hij dus een nieuw contract bij zijn huidige club. "Al in januari lagen er verschillende aanbiedingen van topclubs op tafel’’, zegt Abdelaziz. "Maar Milano wil ook een stap vooruit en volgend seizoen al bij de beste vier komen. Ze wilden heel graag dat ik zou blijven en boden me een contract dat gelijkwaardig is aan de contacten bij de topclubs.

"Bovendien heb ik het hier helemaal naar mijn zin, blijft onze uitstekende trainer ook en is Milaan een topstad.  Het was uiteindelijk nog wel een lastige beslissing, maar ik ben gewoon op mijn gevoel afgegaan.’’