Nieuws/Sport
177364090
Sport

Bokslegende Evander Holyfield (58) keert zaterdag terug in de ring

Evander Holyfield.

Evander Holyfield.

Amsterdam - De voormalige wereldkampioen bij de cruiser- en zwaargewichten Evander Holyfield, die volgende maand 59 jaar wordt, zal het zaterdag in een demonstratiewedstrijd in Florida uiteindelijk opnemen tegen de 44-jarige MMA-ster Vitor Belfort.

Evander Holyfield.

Evander Holyfield.

Belfort is de vervanger van de 48-jarige Oscar De La Hoya, voormalig wereldkampioen in zes verschillende categorieën, van de superveder- tot de middengewichten. De La Hoya zou ook uit zijn pensioen treden, maar moest forfait geven nadat hij in het ziekenhuis werd opgenomen met een coronabesmetting.

Holyfield, die in mei 2011 voor het laatst in de ring stond, verklaarde in augustus op Instagram dat hij al „enkele maanden hard aan het trainen” is.

Na de strijd tegen Belfort kan een gevecht tegen een andere bokslegende, Mike Tyson, op de agenda verschijnen. De 55-jarige Tyson vierde in november 2020 zijn comeback tegen Roy Jones Jr. Er wordt al even luidop gespeculeerd over een rematch tussen de vroegere rivalen Tyson en Holyfield. Ondanks zijn twee zeges tegen Tyson heeft Holyfield nog een oude rekening te vereffenen met Iron Mike. In 1997 beet hij hem tijdens een wereldtitelgevecht een stuk uit een oor.

(Het Nieuwsblad)