Nieuws/Sport
1774000
Sport

NAC geeft zege op Feyenoord prima vervolg in Den Haag

Thierry Ambrose schiet de 0-2 binnen.

Thierry Ambrose schiet de 0-2 binnen.

NAC Breda heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie.

Thierry Ambrose schiet de 0-2 binnen.

Thierry Ambrose schiet de 0-2 binnen.

Nadat de ploeg van (de zaterdagavond geschorste) coach Stijn Vreven vorige week al verrassend in eigen huis van Feyenoord won, vergrootte het door de 2-0 zege bij ADO Den Haag het gat met de onderste drie plekken in de Eredivisie.

El Allouchi

ADO begon fel. Abdenasser El Khayati schoot in de tweede minuut in de handen van doelman Nigel Bertrams. Na een kwartier viel aan de andere kant het doelpunt. Mounir El Allouchi schoot raak uit een weggewerkte voorzet van Manu Garcia.

In de 36e minuut werd het nog erger voor ADO. Wilfried Kanon moest met rood van het veld na het neerleggen van Umar Sadiq. Thierry Ambrose maakte vanaf elf meter zijn tiende doelpunt van het seizoen. Tom Beugelsdijk moest in dezelfde minuut met een hamstringblessure van het veld, waardoor coach Fons Groenendijk in een klap zijn complete centrale verdedigingsduo kwijt was.

Spreekkoren

El Khayati en invaller Donny Gorter waren in de tweede helft dicht bij een doelpunt, maar NAC zag de zege niet meer in gevaar komen. In de tweede helft legde scheidsrechter Danny Makkelie het duel kortstondig stil wegens spreekkoren aan zijn adres.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie.