Nieuws/Sport
1774168
Sport

Excelsior boekt in Venlo derde uitzege op rij

Mike van Duinen tekent voor de 1-3 in Venlo.

Mike van Duinen tekent voor de 1-3 in Venlo.

Excelsior heeft opnieuw laten zien in een uitwedstrijden iets extra's te kunnen brengen. De Rotterdammers wonnen bij VVV-Venlo met 3-2.

Mike van Duinen tekent voor de 1-3 in Venlo.

Mike van Duinen tekent voor de 1-3 in Venlo.

De overwinning was vooral een morele opsteker voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag, die allang niet meer hoeft te vrezen voor degradatie en op de elfde plaats staat in de Eredivisie.

Opwinding

Het duel in stadion De Koel beleefde na een dik half uur de eerste echte opwinding, toen Roel Janssen van VVV van grote afstand de bal op de paal schoot. Kort daarna was het raak aan de andere kant en kwam Excelsior op voorsprong. Een steekbal van Luigi Bruins kwam via Ali Messaoud voor de voeten van Levi Garcia, die feilloos uithaalde.

De bezoekers brachten echter de thuisclub uit Venlo vijf minuten later alweer op gelijk hoogte. Jurgen Mattheij maakt een curieus eigen doelpunt; hij kopte een corner achter zijn eigen doelman Theo Zwarthoed.

Van Duinen

Dat vierde eigen doelpunt in dit seizoen bracht Excelsior niet van de wijs. Na een kwartier spelen in de tweede helft zette Hicham Faik met een harde droge knal in de linkerbovenhoek de Rotterdammers op 2-1. Mike van Duinen maakte er in de tachtigste minuut zelfs 3-1 van. VVV-Venlo vond kort daarna via een goal van Lennart Thy nog wel de aansluiting, maar de gelijkmaker bleef uit.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie.