Sport/Autosport
1774302247
Autosport

Verstappen zit kort op snelle Leclerc in eerste training

Max Verstappen.

Max Verstappen.

SOTSJI - Max Verstappen is het Grand Prix-weekeinde in Ruslang begonnen met een tweede plaats. Op het circuit van Sotsji kwam hij in de eerste vrije training tot een tijd van 1.34,544.

Max Verstappen.

Max Verstappen.

Alleen Charles Leclerc was in zijn Ferrari sneller dan de Nederlandse Red Bull-coureur, al was het verschil met 0,082 klein: 1.34,462. Sebastian Vettel, de winnaar van de GP van Singapore van vorige week, noteerde de derde tijd. Hij ging rond in 1.35,005.

Valtteri Bottas (1.35,005) en Lewis Hamilton (1.35,411) maakten in tegenstelling tot de rapste drie mannen geen gebruik van de zachte band. Op de iets langzamere medium-compound kwamen zijn tot een vierde en vijfde tijd.

Alexander Albon moest genoegen met plek zes. Hij was bijna een seconde langzamer dan teamgenoot Verstappen: 1.35,484. Beide Red Bull-coureurs krijgen na de kwalificatie een gridstraf van vijf posities aan hun broek omdat ze dit weekeinde een motoronderdeel vervangen.

Verstappen denkt echter dat de penalty hem en zijn teamgenoot niet al te veel pijn zal doen. Hij verwacht tijdens de race vanuit het middenveld zonder veel moeite weer op te kunnen rukken naar plek vijf, in zijn ogen normaliter toch al het maximaal haalbare in Rusland. „Inhalen is hier niet zo’n probleem.”