Sport/Schaatsen
1775230297
Schaatsen

Olympisch kampioene blij dat ze zichzelf recht in spiegel kan aankijken

Geblesseerde Esmee Visser ging strijdend ten onder op OKT: ’Ook vechtend tegen paniekaanvallen’

Esmee Visser slaagde er afgelopen week op het OKT in Thialf niet in om zich te plaatsen voor de olympische vijf kilometer, de afstand waarop ze vier jaar geleden in Pyeongchang goud veroverde. De schaatsster van Team IKO onthult via Instagram dat ze van start ging met een blessure.

„Er was één procent kans dat ik van start zou kunnen gaan door een hamstringblessure, opgelopen tijdens een valpartij in een training de dag ervoor”, aldus Visser, die op het punt stond om zich af te melden en online ook nog de tekst deelt (zie Instagram-bericht onder) die ze daarvoor wilde gebruiken.

„Maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen. Ik moest en zou mijn strijdlust tonen en volledig voor die ene procent kans gaan. Ik wilde mijn eigen proces voortzetten. Dus ben ik toch van start gegaan. Vechtend tegen meerdere paniekaanvallen en een pijnlijk linkerbeen dat niet bewegen wilde. Het resultaat was en is pijnlijk. Maar ik kan mijzelf recht in de spiegel aankijken en ben strijdend ten onder gegaan.”

Sinds haar olympische titel is Visser zoekende en tikte ze nog zelden het niveau aan dat ze in Pyeongchang liet zien. Desondanks denkt de 25-jarige stayer niet aan opgeven. „Het vuur om verder te strijden brandt echter nog. Ik ga nadenken hoe dit nu verder aan te pakken.”

S