Sport/Wielrennen
177545
Wielrennen

Limburger als koploper laatste week Giro in

Dumoulin: 'Je bent nooit zeker van je zaak'

Tom Dumoulin gaat aan de leiding in Italië

Tom Dumoulin gaat aan de leiding in Italië

Houdt Tom Dumoulin stand in de Giro? De Limburger heeft de leiding in het algemeen klassement. Zijn voorsprong op Nairo Quintana, de nummer twee, is twee minuten en 41 seconden. "Het wordt komende week heel anders dan tot nu toe in de Giro. Ik vraag me af hoe het zal zijn."

Tom Dumoulin gaat aan de leiding in Italië

Tom Dumoulin gaat aan de leiding in Italië

Tijdens de slotweek van de Giro staan vijf bergritten op de rol en zijn er zeventien beklimmingen. "Als sporter ben je nooit helemaal zeker van je zaak", sprak de wielrenner maandag tijdens de rustdag. "Sporters die zeggen dat ze wel zeker zijn, liegen."

"De laatste week wordt heel lastig", vervolgde Dumoulin tegen de NOS. "Ik vraag me af hoe ik me ga voelen. Ik moet de zaak onder controle houden en mezelf niet te druk maken."

Korte training

De rustdag gebruikte de Limburger voor het rijden van een trainingsrit van zo'n anderhalf uur. "Het was een vlak rondje. We hebben niet bewust de heuvels gemeden. Ik heb het in het verleden ook altijd rustig aan gedaan op een rustdag. Daar voel ik me prettig bij. Ik heb na een rustdag ook nog nooit een slechte dag gehad. Maar eens zal ongetwijfeld de eerste keer zijn."

Is de voorsprong van Dumoulin groot genoeg?

Is de voorsprong van Dumoulin groot genoeg?

Over de voorsprong op Quintana in het algemeen klassement wilde Dumoulin het volgende kwijt: "Ik verwacht in de laatste tijdrit nog wat tijd op hem te kunnen pakken. Al zal het niet zoveel tijd zijn als bij de eerste tijdrit. Daar is het te kort voor."