Sport/Tennis
177571134
Tennis

Rus en Haarhuis onder de indruk van Sabalenka

Arantxa Rus en Paul Haarhuis

Arantxa Rus en Paul Haarhuis

DEN HAAG - Paul Haarhuis en Arantxa Rus waren onder de indruk van het optreden van Aryna Sabalenka, die Wit-Rusland op 1-1 bracht in de Fed Cup-ontmoeting met Nederland.

Arantxa Rus en Paul Haarhuis

Arantxa Rus en Paul Haarhuis

Sabalenka, tevens een goede dubbelspeelster, is zaterdag de tegenstander van Kiki Bertens in misschien wel een cruciaal duel.

„Ik zat er meteen best goed in, maar zij kwam met nóg betere ballen”, zei Rus na de 6-2 6-3-nederlaag. „Het is jammer dat ik niet een keer op gelijke hoogte kon komen, want dan ging ze misschien wat ballen missen. Of ik weleens tegen iemand heb gespeeld met zoveel power? Dat wel, maar dan gaat er nog weleens een bal ver uit. Dat was nu niet het geval.”

Captain Haarhuis zag ook dat er voor Rus weinig te halen viel. „Zij speelt met ontzettend veel power, dat hebben we deze week ook in de trainingen gezien”, aldus Haarhuis. „Arantxa moest zo hard werken en van links naar rechts om een puntje te winnen. Sabalenka pakte alles vol aan en hoe ze speelde was erg knap.”

Haarhuis stelde terecht vast dat een 1-1 stand na de eerste dag het maximaal haalbare was. „We zullen er morgen een tandje bij moeten doen, willen we na de singles nog een dubbel mogen spelen”, aldus de captain. „Maar je bent ook wel een beetje afhankelijk van Sabalenka. Als die de ballen zó raakt...” En met een knipoog: „Misschien hadden we toch voor een outdoorgravelbaan moeten kiezen, dat ze wat meer gehinderd zou worden door de wind. Maar dan hadden we weer niet zoveel publiek.”

Ervaringen uitwisselingen

Rus en Bertens zullen vrijdagavond ongetwijfeld ervaringen uitwisselen over elkaars tegenstandsters. „Kiki heeft een slice in huis en ik beheers die slag een stuk minder”, aldus Rus. „Maar als ik hem gebruikte, dan versloeg ze zich daar ook op. Maar Kiki zal het zelf nog beter weten en zij kent haar goed.”