Nieuws/Sport
177676
Sport

Doelman tekent tot zomer 2019 in Rotterdam

Brad Jones blijft bij Feyenoord

Brad Jones blijft Feyenoord trouw

Brad Jones blijft Feyenoord trouw

Doelman Brad Jones heeft maandag zijn contract bij Feyenoord met twee jaar verlengd. Hij ligt nu tot de zomer van 2019 vast bij de regerend landskampioen. 

Brad Jones blijft Feyenoord trouw

Brad Jones blijft Feyenoord trouw

De 35-jarige Jones had een aflopende verbintenis in Rotterdam. De Australische goalie kwam vorig jaar naar Feyenoord, nadat Kenneth Vermeer een ernstige blessure had opgelopen. Jones kwam afgelopen seizoen 32 keer in actie en hield liefst zeventien keer de nul.

"We zijn heel blij dat we Brad voor Feyenoord hebben kunnen behouden", zegt technisch directeur Martin van Geel op de website van de Rotterdammers. "Hij heeft een ijzersterk seizoen met veel clean sheets achter de rug en heeft daarmee een belangrijk aandeel gehad in het kampioenschap. Brad is een fantastische prof met een geweldige mentaliteit, die hij bovendien overbrengt op de andere jongens in de groep."

Grote concurrentie

"Door zijn aanblijven is er komend seizoen sprake van grote concurrentie onder de lat, maar dat hoort bij een club als Feyenoord", vervolgt Van Geel. "Bovendien gaan we de Champions League in, waardoor we over een kwalitatief zo sterk mogelijke en brede selectie willen beschikken." Vermeer is inmiddels weer fit en gaat dus met Jones de strijd aan om eerste doelman te worden.

Eerder verlengden Tonny Vilhena (2020), Terence Kongolo (2019), Sven van Beek (2019), Karim El Ahmadi (2019), Bilal Basaçikoglu (2020) en Rick Karsdorp (2021) al hun contract bij Feyenoord.