Nieuws/Sport
1777125
Sport

Veltman zinspeelt op vertrek bij Ajax

Ajax-trainer Erik ten Hag brengt Joel Veltman in de ploeg

Ajax-trainer Erik ten Hag brengt Joel Veltman in de ploeg

Ajacied Joël Veltman liep – vooral door het fluitconcert bij zijn valbeurt tegen sc Heerenveen – als een aangeslagen bokser door de catacomben van de ArenA, maar stond manmoedig de pers te woord. „Wat de reden was dat ik niet speelde? Dat moet je aan de trainer vragen. Het is aan mij te laten zien dat ik verbeter.”

Ajax-trainer Erik ten Hag brengt Joel Veltman in de ploeg

Ajax-trainer Erik ten Hag brengt Joel Veltman in de ploeg

Het sierde hem dat hij aanvankelijk niet te veel aandacht wilde besteden aan de fans, die het op hem hadden gemunt. „Het geklap van de mensen toen ik warm liep, vond ik mooier dan het gefluit. Dat het gebeurt, is jammer. Ik weet zelf ook wel dat ik meer moet brengen.”

In algemene zin wilde hij wel iets zeggen over de meest kritische supporters van Nederland. „Dit is niet de eerste keer, nee. Het is een schande, heel jammer dat het gebeurt. Je ziet wat er gebeurt als ze wel achter hun club staan. Dan kan het een mooie uitslag worden”, doelde hij op de klinkende zege, die door treffers van De Ligt, Nicolas Tagliafico, Donny van de Beek en David Neres tot stand kwam. „Of die houding ooit nog verandert, weet ik niet. Ik hoop het wel voor die jongens”, zinspeelde hij zelf in elk geval op een vertrek.

Om dat later in een slotzinnetje nogmaals te doen. „Nee, meneer Koeman heeft me niet uitgelegd waarom ik niet ben voorgeselecteerd. Maar dat hoeft ook niet. Ik ben wat dat betreft misschien van de oude garde. Als je niet op het lijstje staat, dan hoor je er niet bij. In Nederland krijg je nog wel eens uitleg, maar in het buitenland niet. Daar kan ik me op voorbereiden...”