Sport/Tennis
1777490005
Tennis

Australian Open: dappere Arantxa Rus redt het niet tegen Madison Keys

Arantxa Rus gaf alles tegen Madison Keys.

Arantxa Rus gaf alles tegen Madison Keys.

MELBOURNE - Arantxa Rus is op de Australian Open niet verder gekomen dan de tweede ronde. De 29-jarige Nederlandse moest in de Rod Laver Arena in Melbourne haar eerdere erkennen in Madison Keys. De Amerikaanse, de nummer elf van de wereld, was in twee sets te sterk: 6-7 (3) en 2-6.

Arantxa Rus gaf alles tegen Madison Keys.

Arantxa Rus gaf alles tegen Madison Keys.

De eerste set gaf Rus meer dan goed partij aan Keys. De in Delft geboren tennisster won haar eigen services - buiten de moeilijke eerste servicebeurt - steeds op uitstekende wijze, vaak met punten door haar forehand diep crosscourt te slaan.

De Amerikaanse daarentegen scoorde vooral punten met haar geweldige backhand, een van de beste van het vrouwentennis. Tot twee keer toe kwam Rus tot op twee punten van setwinst op de service van Keys, maar de Amerikaanse speelde dat steeds goed weg. Het draaide wel uit op een tiebreak. Daarin was Keys een maatje te groot : 7-3.

In de tweede set waren er weer wat ’kansjes’ voor Rus, zelfs een breakpunt, maar de als 10e geplaatste Amerikaanse stond er steeds als het echt moest. In de zesde game was daar na een fraai punt het breakpunt voor Keys, maar Rus sloeg deze prachtig weg met een mooie forehand. Het tweede breakpunt was helaas wel raak voor de Amerikaanse: 4-2. Het was de mokerslag voor de Nederlandse. Keys denderde door naar 6-2 setwinst en dus ook naar de zege.

Rus deed voor het eerst sinds 2013 weer mee aan de Australian Open. De nummer 93 van de wereld begon het toernooi in Melbourne met een knappe zege op de Poolse Magda Linette (1-6 6-3 6-4).