Sport/Wielrennen
177863
Wielrennen

Groninger hoopt op superweek in Giro

Mollema is er niet gerust op

Bauke Mollema in actie tijdens de Giro

Bauke Mollema in actie tijdens de Giro

Bauke Mollema staat dinsdag niet helemaal gerust aan het vertrek van de zestiende etappe van de Giro d’Italia, die algemeen wordt beschouwd als de zwaarste opdracht van de ronde. De Groninger heeft doorgaans wat moeite in een grote ronde met (berg)ritten na een rustdag. "Daarom heb ik vandaag maar wat meer gedaan dan ik normaal doe op een rustdag", zei de kopman van Trek-Segafredo maandagmiddag in zijn hotel.

Bauke Mollema in actie tijdens de Giro

Bauke Mollema in actie tijdens de Giro

"Ik ben vanmorgen een col opgereden. Op die manier heb ik geprobeerd mijn lichaam wat extra te belasten, zodat het niet in een slaapstand komt. Hopelijk heeft dat de gewenste uitwerking", aldus Mollema, die op een zesde plaats staat, met 4.32 minuten achterstand op rozetruidrager Tom Dumoulin.

Het zware parcours van de laatste week in de Giro spreekt Mollema erg aan. "Hier heb ik al die tijd naar uitgekeken, hier heb ik de voorbije maanden zo hard voor gewerkt. De rit met de Mortirolo en vooral de Stelvio met zijn hoogte is een etappe waarvoor ik een hoogtestage heb gedaan. Hopelijk pakt het nu goed uit, al had ik vanmorgen wel zware benen tijdens het trainingstochtje. Het wordt een super-, superzware slotweek, maar dat zijn we onderhand wel gewend van de grote ronden", aldus de kopman van Trek-Segafredo.

'Geen slechte dag meer'

"Ik heb veel ritten verkend, dat geeft me het nodige vertrouwen. Ik moet nu zorgen dat ik mijn niveau haal en dat ik geen slechte dag meer heb. Want dat kan ik me nu niet meer permitteren na het tijdverlies van zaterdag. Als ik met de eersten mee kan, hoop ik nog te stijgen in het klassement."